KS
Kulüp Üyeliği

Mesafeli Satış Sözleşmesi

Kulüp üyeliği ve aidat ödemelerine ilişkin mesafeli satış sözleşmesi.

Madde 1 – Sözleşmenin Tarafları

Satıcıya İlişkin Bilgiler

  • Ticaret Unvanı: Kocaelispor Kulübü
  • Adres: Ömerağa Mah. Oramiral Salim Dervişoğlu Cd. No:74 İzmit / KOCAELİ
  • Web Sitesi: www.kocaelispor.com.tr

Alıcıya İlişkin Bilgiler

Alıcının adı – soyadı / unvanı, teslimat adresi, telefonu ve e-posta adresi; ödeme sırasında üye kaydındaki bilgilerdir.

Madde 2 – Konu

İşbu sözleşmenin konusu, alıcı (tüketici)'nın, mobil cihazındaki uygulama ile işlem yaptığı halleri de kapsamak üzere satıcıya ait www.kocaelispor.com.tr internet sitesinden (internet sitesi) elektronik ortamda siparişini verdiği ve aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen hizmet satışı, teslimi ve diğer hususlara ilişkin olarak 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun (Kanun) ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin belirlenmesidir.

Madde 3 – Mal / Hizmetin Temel Nitelikleri

Hizmetin türü, birim fiyatları ve satış bedeli ile ödeme tahsilat bilgileri ve alıcının bildirdiği teslim yeri dahil teslimat bilgileri aşağıda belirtildiği gibidir.

3.1. Ödeme Şekli ve Planı: Kredi kartına taksit / tek çekim, havale, EFT.

3.2. Taksitli satışların sadece bankalara ait kredi kartları ile yapılması nedeniyle alıcı, ilgili faiz oranları ve temerrüt faizi ile bilgileri bankasından ayrıca teyit edeceğini, yürürlükte bulunan mevzuat hükümleri gereğince faiz ve temerrüt faizi ile ilgili hükümlerin banka ve alıcı arasındaki kredi kartı sözleşmesi kapsamında uygulanacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

3.3. Kredi Kartına İade Prosedürü: Alıcının cayma hakkını kullandığı durumlarda ya da hizmetin çeşitli sebeplerle tedarik edilememesi veya hakem heyeti kararları ile tüketiciye bedel iadesine karar verilen durumlarda alışveriş kredi kartı ile taksitli olarak yapılmış ise kredi kartına iade prosedürü aşağıda belirtilen şekilde olacaktır.

Alıcının hizmeti taksitle satın almış olması halinde alıcıya banka tarafından yapılacak geri ödeme de taksitle yapılmaktadır. Satıcı, hizmet bedelinin tamamını tek seferde bankaya ödedikten sonra taksitli harcamaların alıcının kredi kartına iadesi durumunda konuya müdahil tarafların mağdur duruma düşmemesi için talep edilen iade tutarları yine taksitli olarak hamil taraf hesaplarına banka tarafından aktarılır. Kredi kartı ile alınan hizmetin iadesi durumunda satıcı, banka ile yapmış olduğu sözleşme gereği alıcıya nakit para ile ödeme yapamaz.

Alıcı, bu prosedürü okuduğunu ve kabul ettiğini kabul ve taahhüt eder.

Madde 4 – Genel Hükümler

4.1. Alıcı, www.kocaelispor.com.tr internet sitesinde yer alan sözleşme konusu hizmetin temel niteliklerini, tüm vergiler dahil satış fiyatını, ödeme şeklini, satıcının tam ticari unvanı, açık adresi ve iletişim bilgilerini ve cayma hakkı ile kullanım şartlarına ilişkin ön bilgileri okuyarak bu konularda doğru ve eksiksiz bilgi sahibi olduğunu ve bu hususlara ilişkin olarak elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini kabul ve beyan eder. www.kocaelispor.com.tr internet sitesinde ödeme sayfasında yer alan ön bilgilendirme formu ve satışa ilişkin fatura işbu sözleşmenin ayrılmaz parçalarıdır.

4.2. Satıcı, sipariş konusu hizmetin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması halinde bu durumu öğrendiği tarihten itibaren 3 (üç) gün içerisinde alıcıyı yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirir.

4.3. Satıcı tarafından, aksi yazılı olarak öngörülmemiş ise alıcının hizmeti almadan önce bedelini tamamen ödemiş olması gerekir. Peşin satışlarda teslimattan önce hizmet bedelinin satıcıya tamamen ödenmemesi, taksitli satışlarda ise vadesi gelen taksit tutarının tahsil edilmemesi halinde satıcı hizmeti teslim yükümlülüğünden kurtulmaktadır.

4.4. Hizmetin, tesliminden sonra alıcının işlem yaptığı kredi kartının alıcının kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeniyle ilgili banka veya finans kuruluşunun, hizmet bedelini satıcıya ödememesi veya ödediği bedeli geri talep etmesi halinde alıcının talep tarihinden itibaren 3 (üç) gün içinde hizmeti satıcıya iade etmesi zorunludur.

4.5. Elektronik ortamda gerçekleştirilen bu satış işleminde tipografik hatalar, yazılım hatalarından veya elektronik ortamda gerçekleşen herhangi bir sistemsel hata nedeniyle hizmetin satış bedelinin gerçeğe aykırı bir şekilde belirtilmiş olması ve satışın da bu gerçeğe aykırı durum veya bedel üzerinden gerçekleştirilmesi durumunda, satıcı işbu hatayı fark eder etmez durumu derhal yazılı olarak alıcıya bildirerek hizmet bedelini alıcıya iade etmek koşulu ile satış işlemini tek taraflı iptal etme hakkına sahiptir.

Alıcı, satıcının işbu maddede belirtilen hakkını bildiğini, oluşan hatadan dolayı indirimli fiyat vs. taleplerde bulunmayacağını ve bu hususlarda herhangi bir itirazda bulunmayacağını kabul ve beyan eder.

Madde 5 – Cayma Hakkı

5.1. Alıcı, kulüp üyeliği başvurusu sonucunda üyelik başvurusunun ilgili kulüp kurulu kararı sonucunda herhangi bir nedenle reddedilmesi sebebiyle üyelik işleminin olumsuz sonuçlanması halinde, ilgili kararın alıcıya tebliğ edilmesini müteakip 14 (on dört) gün içerisinde cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanılması için, yasal 14 (on dört) günlük süre içerisinde satıcının işbu sözleşmenin 1'inci maddesinde yer alan açık adresine veya faks veya elektronik posta adresine yazılı olarak bildirimde bulunması gerekir.

5.2. Cayma hakkı süresinin belirlenmesinde; ilgili kişinin kulüp üyeliğinin herhangi bir nedenle kulüp kurul kararı sonucunda reddedilmesinin ilgili kişiye tebliğ edilmesi tarihi esas alınacaktır.

5.3. Satıcı, alıcının işbu sözleşmede belirtilen şekilde yapacağı cayma hakkının kullanıldığına ilişkin bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren 14 (on dört) gün içerisinde varsa masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri, alıcının satın alırken kullandığı ödeme aracına uygun bir şekilde ve alıcıya herhangi bir masraf veya yükümlülük getirmeksizin tek seferde iade edecektir.

Madde 6 – Cayma Hakkının İstisnaları

Alıcı, aşağıdaki ürünlere ilişkin yapılan sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz.

  • Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan hizmetlere ilişkin sözleşmeler,
  • Alıcının istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler,
  • Cayma hakkı süresi sona ermeden önce tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler,
  • Kulüp üyeliği başvurusu sonucunda kulüp kurulları tarafından üyeliği kabul edilen üyeler ile yapılan sözleşmeler,
  • Hali hazırda kulüp üyesi olan kişiler tarafından yapılan üyelik aidat ücreti ödemeleri kapsamında yapılan sözleşmeler.

Madde 7 – Yetkili Mahkeme

Tüketici, şikâyet ve itirazları konusunda başvurularını ve her türlü talep ve şikâyetlerini satıcının 1'inci maddede belirtilen iletişim adreslerine yapabilir.

Tüketici işbu Sözleşme ile ilgili olarak satıcı ile yaşadığı uyuşmazlıklarda yasa gereği her yıl belirlenen ilan edilen parasal sınırlar dahilinde il ve ilçe tüketici hakem heyetlerine ve tüketici mahkemelerine başvurabilecektir.

Madde 8 – Temerrüt Hali ve Hukuki Sonuçları

Alıcı, kredi kartı ile yapmış olduğu işlemlerinde temerrüde düşmesi halinde kart sahibi bankanın kendisi ile yapmış olduğu kredi kartı sözleşmesi çerçevesinde faiz ödeyecek ve bankaya karşı sorumlu olacaktır. Bu durumda ilgili banka, hukuki yollara başvurabilir, doğacak masrafları ve vekâlet ücretini alıcıdan talep edebilir ve her koşulda alıcının borcundan dolayı temerrüde düşmesi halinde alıcı, borcun gecikmeli ifasından dolayı satıcının oluşan zarar ve ziyanını ödemeyi kabul eder.

Madde 9 – Bildirimler ve Delil Sözleşmesi

İşbu sözleşme tahtında taraflar arasında yapılacak her türlü yazışma, ilgili kanun hükümlerinde sayılan zorunlu haller dışında, elektronik posta aracılığı ile yapılacaktır. Alıcı, işbu sözleşmeden doğabilecek ihtilaflarda satıcının resmi defter ve ticari kayıtlarıyla, kendi veri tabanında, sunucularında tuttuğu elektronik bilgilerin ve bilgisayar kayıtlarının, bağlayıcı, kesin ve münhasır delil teşkil edeceğini, bu maddenin Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 193'üncü maddesi anlamında delil sözleşmesi niteliğinde olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.

Madde 10 – Güvenlik, Kişisel Bilgiler ve Fikri Mülkiyet Hakları

10.1. Alıcı, işbu sözleşme çerçevesinde verdiği banka IBAN bilgileri de dahil olmak üzere tüm kişisel bilgilerinin doğru olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. Paylaştığı bu kişisel bilgilerin doğruluğundan ve satıcının bu bilgilerin doğru olmaması nedeniyle uğrayacağı tüm zararlardan alıcı sorumludur.

10.2. Alıcı tarafından, internet sitesinde girilen bilgilerin ve işlemlerin güvenliği için gerekli önlemler, bilgi ve işlemin mahiyetine göre günümüz teknik imkânları ölçüsünde satıcı tarafından alınmıştır. Ancak, söz konusu bilgiler alıcı cihazından girildiğinden, alıcı tarafında korunmaları ve ilgisiz kişilerce erişilememesi için, virüs ve benzeri zararlı uygulamalara ilişkin olanlar dahil, gerekli tüm tedbirlerin alınmasının sorumluluğu alıcıya aittir.

10.3. Alıcı, virüs, trojan, solucan ya da kötü amaçlı veya teknolojik açıdan zararlı olan diğer materyalleri yükleyerek internet sitesine zarar vermekten kaçınmayı beyan ve taahhüt etmektedir.

10.4. Alıcı, internet sitesinde sunulan tüm bilgi ve içeriklerdeki telif haklarının, ticari markaların vs. tüm fikri – sınai mülkiyet haklarının, satıcının yaptığı anlaşmalar uyarınca diğer 3'üncü şahıslara ait olanlar hariç, satıcıya ait olduğunu bildiğini kabul ve beyan eder.

10.5. Alıcı, işbu sözleşme uyarınca işlenen kişisel verilerinin alınma şekilleri, işlenme amaçları, hukuki nedenleri ve hakları konularında detaylı bilgiye, internet sitesinde yer alan "Kişisel Verilerin Korunması" başlıklı kısımdan ulaşabilecektir.

Madde 11 – Alıcının Önceden Bilgilendirildiği Hususlar

Alıcı, bu sözleşmenin kendisi tarafından internet sitesinde ve mobil cihazdaki uygulamada kabul edilmesi ile kurulmasından ve ödeme yükümlülüğü altına girmesinden önce internet sitesinin ve mobil uygulamanın ilgili sayfaları kısımlarındaki tüm genel / özel açıklamaları görerek ve inceleyerek aşağıdaki hususlarda bilgilendiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

  • Satıcının unvanı ve iletişim bilgileri ile tanıtıcı bilgileri,
  • Hizmetin internet sitesinden alınması sırasındaki satış işlemi aşamaları ile yanlış girilen bilgilerin düzeltilmesine ilişkin amaca uygun araçlar – yöntemler,
  • Satıcı tarafından uygulanan alıcı bilgileri için geçerli gizlilik, veri kullanımı işleme ve alıcıya elektronik iletişim kuralları ile alıcının bu hususlarda satıcıya verdiği izinler, alıcının kanuni hakları, satıcının hakları ve tarafların haklarını kullanım usulleri,
  • Sözleşme konusu hizmetler için satıcı tarafından kabul edilen ödeme yöntem araçları ile hizmetlerin temel özellik nitelikleri, vergiler dahil toplam fiyatı (ilgili masraflar da dahil olmak üzere alıcının satıcıya ödeyeceği toplam bedel),
  • Hizmetlerle ilgili diğer ödeme, tahsilat ve teslimat bilgileri ile sözleşmenin ifasına ilişkin bilgiler, bu hususlarda tarafların taahhüt ve sorumlulukları,
  • Alıcının cayma hakkına sahip olmadığı mal – hizmetler,
  • Alıcının cayma hakkının olduğu durumlarda bu hakkını kullanma şartları, süresi ve usulü ile hakkın süresinde kullanılmaması durumunda alıcının cayma hakkını kaybedeceği,
  • Cayma hakkının bulunduğu durumlarda ilgili tüm mali hususlar (iade yolları, masrafı ve hizmet bedelinin iadesi ve iade sırasında, alıcı tarafından kazanılmış – kullanılmış ödül puanları için yapılabilecek indirim ve mahsuplar dahil),
  • Alıcının, tüzel kişi olması halinde ticari ya da mesleki amaçlarla satın aldığı hizmetler için (örneğin; toplu alımlar her halükârda bu nitelikte sayılır) cayma hakkı başta olmak üzere tüketici haklarını kullanamayacağı,
  • Mahiyetine göre bu sözleşmede yer alan diğer tüm satış şartları ile işbu sözleşme alıcı tarafından internet sitesinde onaylanarak kurulduktan sonra alıcıya elektronik posta ile gönderildiğinden, alıcı tarafından istenilen süre ile saklanıp buradan erişebileceği, satıcının da 3 (üç) yıl süre ile nezdinde saklayabileceği,
  • Uyuşmazlık hallerinde alıcının satıcıya şikâyetlerini iletebileceği iletişim bilgileri ile yasal başvurularını 6502 Sayılı Kanun'un ilgili hükümlerine uygun olarak ilçe / il hakem heyetlerine ve tüketici mahkemelerine yapabileceği.

Madde 12 – Yürürlük

12 (on iki) maddeden ibaret bu sözleşme, taraflarca okunarak, alıcı tarafından elektronik ortamda onaylanmak suretiyle akdedilmiş olup derhal yürürlüğe girecektir.

SATICI: Kocaelispor Kulübü
ALICI: Sözleşmeyi elektronik ortamda onaylayan üye